top of page

Lucky Lemon start nieuw horeca- en eventavontuur in voormalige koffiebranderij aan Gentse Stadshal!

Gentenaars zullen zich het hoekhuis op het Gouden Leeuwplein nog herinneren als de thuisbasis van Koffiebranderij De Draak, maar na 2 jaar leegstand en een aankoop door brouwerij Omer Vander Ghinste komt daar binnenkort verandering in.


Foto: alle rechten voorbehouden aan Het Laatste Nieuws / Wannes Nimmegeers.


Groot nieuws!

Het bekende en beschermde 13de-eeuwse pand in hartje Gent waar vroeger Koffiebranderij De Draak zat werd in 2021 opgekocht door de West-Vlaamse Brouwerij Omer Vander Ghinste. Na een lange zoektocht wordt nu een samenwerking voorgesteld met Gentse evenementenbureau Lucky Lemon. Dit jong en groeiend bedrijf, opgericht in 2017 door Kim Vlaminck en Lieven Dermul, organiseert tientallen feesten en festivals in Gent, Kortrijk, Antwerpen en Brussel met jaarlijks meer dan 70.000 bezoekers. In 2020 viel het merendeel van deze activiteiten echter stil door de gekende coronacrisis waardoor het bedrijf haar eerste stappen in de horecawereld zette. De Glasfabriek aan de Nieuwe Dokken werd hun eerste pop up locatie die al enkele zomers lang dienst doet als zomerbar en industriële eventlocatie. Ondanks de opstart van een tweede pop up locatie Zomerbar Riviera in de Oude Vismijn in Gent bleef de honger naar een permanente horeca-uitdaging groot. Het team achter Lucky Lemon had de smaak te pakken en bleef bijzonder gemotiveerd om een pand te vinden waar ze opnieuw een mooi concept kunnen uitrollen, maar deze keer wel permanent.


Het is dan ook dit enthousiasme die goed ontvangen werd bij brouwerij Omer Vander Ghinste, die naast een kwaliteitsvolle ook een diverse invulling van dit historische pand zocht. Het gebouw bestaat uit 3 verdiepingen en wordt niet alleen een café of eetgelegenheid met groot terras maar ook een toegankelijke ontmoetingsplaats voor Gentenaars en toeristen. Daarbovenop beschikt het pand ook over twee polyvalente eventzalen op de bovenste verdiepingen. Kersverse uitbaters Lucky Lemon willen hier ook de deuren openen voor recepties, teambuildings, meetings, huiskamerconcerten, bedrijfspresentaties, comedy shows, voorstellingen en veel meer.


Foto: een van de bovenste verdiepingen, tijdens de huidige verbouwingswerken.


Kim Vlaminck: “In onze zoektocht naar een permanente locatie waren we op slag verliefd op dit prachtige pand met zicht op de Stadshal. Met onze jarenlange ervaring in het uitrollen van event- en horecaconcepten kunnen we onze creativiteit hier helemaal de vrije loop laten gaan op alle verschillende verdiepingen!”De opening is pas voorzien in het voorjaar van 2023 en ook een naam is nog niet aangekondigd, maar dit prestigieuze project is er zeker eentje om in de gaten te houden! Volg ons gerust op Instagram voor meer updates, teasers en wilde plannen!
Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page